Çocuğun cihazlarına yeni uygulamaların yüklenmesini engellemek için Google Play Store'a erişimi aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak kısıtlayın:
Android yüz binlerce uygulamaya sahip ve bu uygulamaların büyük çoğunluğu doğal olarak uygulama mağazası Google Play’de yer alıyor. Google ise çocuklar için uygun olmayan uygulamaları engelleyebilmeniz için Google Play‘e “İçerik Filtreleme” özelliğini getirmiş.
İçerik Filtrelemesini Etkinleştirme
- Google Play’de yetişkinler için ya da sakıncalı içeriğe sahip uygulamaların gösterilmesini engellemek için ilk olarak Google Play uygulamasını açıyoruz.
- Daha sonra cihazımızın ekranının en solundan sağa kaydırarak ya da Google Play logosunun solundaki üç çizgi simgesine tıklayarak seçenekleri açıyoruz.
- Açılan yan sekmeden “Ayarlar” seçeneğine tıklayıp, Google Play ayarlarına ulaşıyoruz.
- Daha sonra “Ayarlar” sayfasındaki “İçerik Filtrelemesi” seçeneğine tıklıyoruz ve cihazı kullanacak çocuğun yaşına göre olgunluk derecesini ayarlıyoruz.
- Farklı Yaş Grupları için Olgunluk Derecesi Önerileri
- 10-13 yaş: Yüksek Olgunluk Gerektiriyor
- 13-15 yaş: Orta Derecede olgunluk gerektiriyor
- 15-18 yaş: Düşük olgunluk yeterli
- 18+ yaş: Herkes veya Tüm uygulamaları göster
Google Play’de uygulama satın alma özelliğini şifrelemek çocuklar için son derece önemli. Zira bunu yapmazsanız geçmişte yaşanan birkaç olayda olduğu gibi çocuğunuz yüzlerce lira değerinde satın alma işlemleri gerçekleştirebilir.
- Satın almaları şifrelemek için tekrar “Ayarlar” sayfasına geliyoruz ve “Satın almalarda şifre gerekli” seçeneğine tıklıyoruz.
- Daha sonra açılan seçeneklerden “Bu cihazda Google Play’den yapılan tüm satın alma işlemleri için” seçeneğini seçiyoruz ve Google hesabımızın şifresini girip onaylama yaparak uygulama ya da uygulama içi satın alma işlemleri için şifre kullanma zorunluluğu getiriyoruz.
- Bu şekilde, Google hesabımızın şifresini bilmeyenlerin, cihazımız ile uygulama ya da uygulama içi satın alma işlemlerini yapmasını, engellemiş oluyoruz.