Pöç 👉 Altınsaray ve Bağdat / KAYSERİ

Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 49
Kayıt: Cum Mar 08, 2024 10:40 am

Pöç 👉 Altınsaray ve Bağdat / KAYSERİ

Mesaj gönderen admin »

Resim

Pöç, Irak ve Suriye mutfaklarında da rastlanan bu yemek Kayseri’nin de klasik tatlarından. Öküzün kuyruk sokumu kemiği çevresindeki etin 14-18 saat tandırda pişilmesi ile yapılıyor. Neticede danadan koyun eti kıvamı ve aromasında bir et çıkıyor. Yanında da iç pilavı gibi bir pilav ile geliyor. Tadı nasıl derseniz baharatı, yoğunluğu ile tam bir Orta Doğu lezzeti.

Altınsaray Pöç – Tandır

Mütevazi bir lokanta olan Altınsaray porsiyonların büyüklüğü, lezzeti ve hizmeti ile yerellerin sevdiği yerlerden. Gitmeden önce mutlaka arayın, saat 4 gibi bitiyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Nazmi Toker Cd., 38350 Melikgazi

Tel: (0352) 222 92 91

Konum için tıklayın:https://www.google.com.tr/maps/place/Al ... 35.4883198

Bağdat Pöç – Tandır

Şehir merkezindeki diğer ünlü bir pöççü de Bağdat. İki mekanın da lezzet ve servisi iyi. Burada aynı zamanda yöresel tatlılardan nevzineyi deneyebilirsiniz. Burayı da gitmeden önce kaldı mı diye aramanız lazım, çünkü 3 gibi bitebiliyor.

Adres: Kiçikapı, Vatan Cd. 34/B, 38040 Melikgazi

Tel: (0352) 236 22 22

Konum için tıklayın:https://www.google.com/maps/place/BA%C4 ... L3oECCUQCA
Resim
xirion
Müdavim
Müdavim
Mesajlar: 53787
Kayıt: Cmt Eyl 28, 2024 8:29 am

Re: Pöç 👉 Altınsaray ve Bağdat / KAYSERİ

Mesaj gönderen xirion »

Cevapla